Estas siendo redireccionado a Wordpress: Cuidado con el escalón!!

martes, 29 de mayo de 2007

Manifest del Foc a Catalunya

El passat 3 de febrer, es va publicar al BOE número 30 l’ordre 174/2007 de 31 de gener per la qual s’actualitzen les instruccions tècniques complementaries 8, 15, 19 i 23 del Reglament d’Explosius aprovat per Real Decret 230/1998 de 16 de febrer, en el qual s’estableixen les següents limitacions per l’ús dels artificis pirotècnics: Classe I: majors de 12 anys. Classe II: majors de 16 anys. Classe III: majors de 18 anys. Als menors de 12 anys queda prohibit el subministrament i ús d’artificis pirotècnics, amb l’excepció dels pistons de percussió per a joguines.

Davant d’aquest fet normatiu, que limita i restreny l’ús dels materials pirotècnics en els grups de foc de la cultura popular catalana, volem fer les següents consideracions:

(...)

Els grups de foc que treballem i participem amb els infants i joves, pensem que ha arribat l’hora, que per part de les administracions competents, se'ns reconegui el fet i la tradició cultural que representem, alhora que se’ns tingui en compte en qualsevol normativa que se’n derivi de la nostra activitat cultural, donant reconeixement a la nostra participació en les diferents festes tradicionals que es donen en el nostre país, amb les característiques i necessitats especifiques que aquest fet cultural comporta.

(...)

És per això que sotmetem aquestes consideracions a tots els grups de foc, tot demanant al col·lectiu afectat el seu suport, per tal de reconduir la situació actual.

Amb el suport de:

FEDERACIÓ DE DIABLES I DIMONIS DE CATALUNYA

AGRUPACIÓ DE BESTIARI FESTIU I POPULAR DE CATALUNYA

COORDINADORA DE DIABLES I BESTIARI DE FOC DE BARCELONA

SECRETARIAT DE COLLES INFANTILS DE DIABLES I BÈSTIES DE FOC DE BARCELONA

FEDERACIÓ DE DIABLES DEL BAIX LLOBREGAT

COORDINADORA DE BALLS DE DIABLES CENTENARIS

*Tret del Manifest del Foc a Catalunya*

Es tracta d'un document redactat per les entitats abans anomenades per tal de mantenir la tradició en l'apartat de les colles infantils, i que les colles afectades donin suport al manifest.

Ja pots descarregar el Manifest del Foc a Catalunya

Info Via| VilaWeb

No hay comentarios: